Arşiv

Nedenleri

Etiketler

Tedavileri

Kızlık Zarı nedir ? Kızlık Zarı dikiLir mi ?

Hastalığın Tedavisi-Nedir-Sebepleri-Videosu izle 22 Temmuz 2009 Çarşamba


Tıp literatüründe Himen (Hymen) olarak isimlendirilen zar, mitolojide Baccus ve Venüs'ün oğlu, evlilik ve düğün tanrısının ismidir. Halk arasında yaygın olarak kızlık zarı denir.



Kızlık zarının belirli bir yapısı yoktur. Vajina girişinin 1 - 1,5 cm içindedir. Kız çocuklarının çoğunluğunda olmasına rağmen nadiren doğuştan olmadığı da görülür. Buluğ çağına kadar daha serttir fakat ergenlikle beraber östrojen salımıyla yapısı değişerek esnekleşir. Kızlık zarı hakkında merak edilen bir çok bilgi vardır. Bunlardan en çoğunun cevabı şu şekildedir:

- Bazı kadınlarda, penis girse bile zar yırtılmayabilir. Buna elastik zar diyoruz. Kadınların %45'inde bu durum görülür ve kanama olmaz.

- Genelde ilk ilişki ağrısız olsa da bazı kadınlarda ağrı olabilir. Bunda erkeğin yaklaşımı büyük rol oynar. İlk ilişki korkuya neden olduğundan kadın kendini ister istemez kasar. Erkeğin daha bilinçli, yavaş, yumuşak olması durumu etkiler.

- Zar yırtıldığında genelde kanama az olur ve kendiliğinden son bulur. Az görülse de arkasında bir damar varsa veya vajinada yırtılma, çatlama meydana gelmişse kanama durmayabilir. Bu durumda cerrahi müdahele gerekir ve dikiş atılır. Bazen zar yırtılsa da kanamayabilir.

- Vajina içine bir cisim sokulmadığı taktirde kızlık zarı bozulmaz. Mastürbasyon kızlık zarını bozmaz.

- Kızlık zarı yırtıldıktan sonra kendini yenilemez.

- Üzerinden bir hafta ya da daha fazla zaman geçmişse, kızlık zarının ne zaman bozulduğu anlaşılmaz.

- Zar hamileliği engellemez.

- Kızlık zarının bozulduğu sadece muayene edilerek anlaşılabilir.

- Kızlık zarı dikilebilir ve bunun için kaç defa ilişkiye girdiğinin, ne zaman olduğunun bir önemi yoktur. Hala daha namus cinayetleri işlenen toplumumuzda bu operasyon kimi zaman hayat kurtarıcı olabilir.

Zarın dikildiği sadece doktor kontrolüyle anlaşılır. Bu müdaheleden sonra kanama olması %100 garanti edilemez. Bu bir ameliyattır ve kimileri etik açıdan uygun bulmadığından her doktor bu ameliyatı yapmaz, dünya geneline bakıldığında neredeyse tamamı bu işlemi gerçekleştirir. Genelde otuz dakika süren işlem, anestezi altında yapılır ve basittir. Evlilik gibi durumlarda uygulanacaksa, ortalama üç gün önce yapılması önerilir.
Kaynak: http://www.makaleler.com/oku-k%C4%B1zl%C4%B1k+zar%C4%B1

Etiketler

Arşiv